Aksjon Skiftetøynett: Plask uten plast!

Når det pøser ned, vasser mange barnehager i plastposer. Det vil LOOP Miljøskole gjøre noe med. Nå kommer Aksjon Skiftetøynett!

Av LOOP Miljøskole

Gjørme er et godt tegn. Jo mer møkkete barna er når vi henter dem i barnehagen, jo morsommere har dagen vært. Vi heier på at barna får lov til å hoppe i sølepytter, og slurpe spagetti bolognese til lunsj, hvis det er det de har lyst til. Men trenger vi å legge de skitne og våte klærne i en plastpose etterpå?

Vi i LOOP Miljøskole tror ikke det er nødvendig, og derfor lanserer vi pilotprosjektet Aksjon Skiftetøynett denne høsten. I pilotprosjektet lager vi strykemerker til bærenett, som barnehager kan bestille gratis og stryke på bærenett de har samlet inn fra foreldrene, så disse kan gjenbrukes som skiftetøynett i barnehagen. Ett bærenett som bare ligger og slenger hjemme, kan bidra til å erstatte hundrevis av plastposer i tiden barna går i barnehagen.

Har dere lyst til å hjelpe oss med å gjøre ruskeværsdagene plastfrie? Vi søker tre miljøbevisste barnehager som vil teste ut og forme ideen! Meld dere på i skjemaet nederst på siden 🙂

I 2011 regnet Kuhaugen Barnehage i Trondheim ut at de i løpet av tre måneder, med 35 dager vått vær, brukte cirka 4000 plastposer på 100 barn.

Hva innebærer det å være pilot-barnehage?

• Som pilot-barnehage i Aksjon Skiftetøynett vil et par ansatte inviteres til en digital workshop med LOOP Miljøskole. I workshopen skal vi avdekke behov og ta opp eventuelle problemstillinger, for å sikre best mulig resultat.
  • Etter sommeren får dere tilsendt gratis strykemerker til bærenettene dere har samlet inn fra foreldrene, samt all informasjon dere trenger for å gjennomføre Aksjon Skiftetøynett.
  • Prosjektperioden vil vare fra cirka september til november. Det vil bli noen kontaktpunkter underveis og når prosjektperioden er over blir det et avsluttende digitalt evalueringsmøte.

Aksjon Skiftetøynett er støttet av Handelens Miljøfond.

Bli med!

Meld på din barnehage.