Barnas skog ressursside

Kjære lærer,

Velkommen til Barnas skog!
Barnas skog er en interaktiv skogstur som lærer barna om skogen, artene som bor i den, og hvorfor det er viktig at vi kildesorterer skolemelkkartongen. Barnas skog setter verdien av å kildesortere inn i en større sammenheng. Når elevene lærer om skogen, som papirfibrene til melkekartongen kommer fra, blir det enklere for barna å forstå hvorfor det er viktig at vi kildesorterer for å ta vare på naturressursene så lenge som mulig.

På denne ressurssiden finner du lenke til den interaktive løsningen Barnas skog, aktiviteter og film. Den interaktive løsningen åpner seg opp i et eget vindu og er delt inn i seks kapitler. Ideen er at klassen skal skylle og brette skolemelkkartongene mellom hver gang dere åpner opp et nytt kapittel. Du bestemmer selv når dere skal begynne og hvor lenge det skal være mellom hver gang dere åpner en ny del.

All teksten i den interaktive løsningen er lest inn slik at alle elever uansett alder og leseferdighet kan ha glede av historien. Til hvert kapittel finner du aktiviteter dere kan gjøre ute og inne, og mange av dem egner seg også som hjemmeoppgaver.

God tur i Barnas skog!

LOOP Miljøskole

PS:

Du som lærer har sikkert lyst til å klikke deg gjennom den interaktive løsningen før du involverer elevene. Hvert nye kapittel i Barnas skog har en hengelås du må klikke på for å komme deg videre i løsningen. Denne forsvinner når du har klikket deg videre. For å gi eleven opplevelse av å låse opp nye kapitler anbefaler vi at du tømmer din nettlesers cache (logg over sider du har vært på). Da resettes hele løsningen. Om du er usikker på hvordan du gjør dette, så har vi laget en veldig enkel guide til dette nederst på siden.

Slik kan dere jobbe med Barnas skog:

1.

Se filmen “Det er en liten bit skog i alt som er papir”, for å gi elevene en innføring i Barnas skog.

2.

Åpne opp den interaktiveløsningen og gå gjennom introduksjonen med elevene.

3.

Begynn å skylle, brette og stappe skolemelkkartongene.

4.

Ha en fast dag de neste 5 ukene der dere åpner et nytt kapittel i Barnas skog. Fredager i spisepausen er for eksempel et fint tidspunkt.

5.

Til hvert kapittel har vi laget aktiviteter dere kan gjøre ute, eller inne i klasserommet. Aktivitetene er også fine å kombinere med turdag.

Lykke til!

Film: Det er en liten bit skog i alt som er papir.

Barnas skogs turbingo!

Elevene lærer best gjennom lek. Print ut Barnas skogs turbingo og ta med neste gang dere har turdag. Turbingoen er en fin mulighet å gjenoppdage artene elevene har lært om gjennom Barnas skog.

Last ned turbingoen her.

Slik tømmer du nettleserens cache (logg), for å resette den interaktive løsningen:

1. Åpne Google Chrome
2. Klikk på menyen (3 prikker) øverst til høyre.
3. Klikk på Innstillinger i menyen.
4. Rull helt ned og klikk på Avansert.
5. Klikk på Slett nettleserdata.
6.Velg tidsperioden og hva du ønsker å tømme
7. Klikk på Slett data.

1. Åpne Mozilla Firefox
2. Klikk på menyen (3 prikker) øverst til høyre.
3. Klikk på Alternativer i menyen.
4. Klikk på Personvern og sikkerhet i menyen til venstre.
5. Bla ned til Historikk.
6. Klikk på Slett historie.
7. Velg det du ønsker å slette og klikk på Slett nå.

Internet Explorer 11
1. Åpne Internet Explorer
2. Klikk på tannhjulikonet i høyre hjørne
3. Før musepekeren over Sikkerhet.
4. Klikk Delete Browsing History
5. Velg hva du ønsker å tømme
6. Klikk Delete

Edge
1. Klikk på menyen (tre prikker) i hjørnet øverst til høyre.
2. Klikk på Innstillinger og deretter Personvern og sikkerhet i menyen.
3. Under Slett nettleserdata, klikk på Velg hva du vil slette.
4. Velg alternativene du vil slette.
5. Klikk på Slett.

Barnas skog er et samarbeid mellom: