Kjølberggata 21

0653 Oslo, Norge

T: 24 02 20 09 miljoskole@loop.no
Film

Fast fashion: Planetens siste skrik?

Hvem går egentlig moteforbruket vårt på bekostning av – og hvordan kan du og jeg gjøre en positiv forskjell? I denne minidokumentaren går vi tekstilindustrien i sømmene.
 

Looking for English subtitles? Click here!

Ressurser til filmen

1: Spørsmål til filmen

Spørsmål til hvert av kapitlene, på en fiks PDF, som er klar for å printes ut. Del ut før elevene ser filmen, så de kan tenke og ta notater underveis. Spørsmålene er utarbeidet av lærer Martin Johannessen, kjent fra Lærerbloggen og podkasten Rekk opp hånda.

2: Undervisningsopplegg

Hvert eneste plagg vi kjøper, uansett pris, kommer med en kostnad. I dette undervisningsopplegget undersøker elevene sine egne klær, for å finne ut mer om hvilken påvirkning disse kan ha hatt på mennesker og miljø.

 

Fast fashion: Planetens siste skrik?

Spilletid: 25 minutter
Produksjon, regi, foto og klipp: LOOP Miljøskole
Ansvarlig utgiver: LOOP – Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning og NRK Skole
Intervjuer med: Motehistoriker Ragnhild Brochmann, Framtiden i våre hender, Fredrik Myhre fra WWF, secondhand-entusiast Safari Yves Shabani m.fl.
Egne kapitler om: Produksjon, trender, grønnvasking, mikroplast, gjenbruk og løsninger
Innholdet om plastforsøpling er støttet av Handelens Miljøfond

 

I samarbeid med:

Aktuelle filmer

 

Restemat-challenge!

Tre ungdomslag konkurrerer om å lage den beste treretteren av matvarer vi ofte kaster hjemme. Dommerne blir overrasket av resultatet!

Les mer
 

Hvordan påvirkes havet av klimagasser?

Hvordan påvirker klimagasser havet og alle dyrene som bor der?

Les mer
 

Hva skjer med miljøgiftene i restavfallet?

Selv om vi sorterer alt som kan resirkuleres der vi bor, blir det likevel en del søppel igjen som må kastes i restavfallet. Hva skjer egentlig med miljøgiftene som dette avfallet inneholder?

Les mer
 

Hva er sirkulærøkonomi?

Verdens naturressurser er under økt press. I framtiden vil vi oppleve begrenset tilgang på flere materialer på grunn av økt befolkning og høyere forbruk. Det er helt avgjørende at vi lærer oss å bruke naturressursene langt mer effektivt enn i dag. Vi trenger et system der ingenting ender opp som avfall, men heller blir en framtidig ressurs. Dette kaller vi sirkulærøkonomi.

Les mer