Kjølberggata 21

0653 Oslo, Norge

T: 24 02 20 09 miljoskole@loop.no
Film

Et hav av plast

Hvert år havner mellom åtte og 12 millioner tonn plast i havet. Synes du det er vanskelig å se for deg hvor mye det er? I denne filmen kan dere reise verden rundt og se søplet med egne øyne, og hvordan det påvirker natur og dyreliv.

Langs norskekysten seiler en gruppe unge mennesker rundt og plukker plast. Forskning viser at strandrydding funker, og at det er et godt verktøy for å skjønne at veldig mye av plasten i havet faktisk kommer fra land.

Hvordan skru av plastkrana?

Selv om opprydding er viktig, er vår aller største utfordring å skru av plastkrana og hindre at mer plast ender opp i havet og naturen i fremtiden. For å få til dette må vi først forstå hvordan forsøplingen henger sammen med overforbruket vårt og mangelen på avfallssystemer.

Hverdagens viktige valg

Det er valgene våre som bestemmer hvordan fremtiden ser ut – vi kan blant annet velge å plukke mer søppel og forbruke mindre. Produkter vi bare bruker én gang kan bli liggende i naturen i hundrevis av år! Vi kan også stille krav til politikere, og som forbrukere har vi mer makt enn vi tror. Kjøper vi færre produkter som varer lenge, forteller vi produsentene at det er det vi vil ha.

Se undervisningsopplegget som hører til filmen her. Her kan du også se hvilke kompetansemål både filmen og undervisningsopplegget passer til.

 

I samarbeid med:

Aktuelle filmer

 

Restemat-challenge!

Tre ungdomslag konkurrerer om å lage den beste treretteren av matvarer vi ofte kaster hjemme. Dommerne blir overrasket av resultatet!

Les mer
 

Hvordan påvirkes havet av klimagasser?

Hvordan påvirker klimagasser havet og alle dyrene som bor der?

Les mer
 

Hva skjer med miljøgiftene i restavfallet?

Selv om vi sorterer alt som kan resirkuleres der vi bor, blir det likevel en del søppel igjen som må kastes i restavfallet. Hva skjer egentlig med miljøgiftene som dette avfallet inneholder?

Les mer
 

Hva er sirkulærøkonomi?

Verdens naturressurser er under økt press. I framtiden vil vi oppleve begrenset tilgang på flere materialer på grunn av økt befolkning og høyere forbruk. Det er helt avgjørende at vi lærer oss å bruke naturressursene langt mer effektivt enn i dag. Vi trenger et system der ingenting ender opp som avfall, men heller blir en framtidig ressurs. Dette kaller vi sirkulærøkonomi.

Les mer