Karenslyst Allé 9B

0278 Oslo, Norge

T: 24 02 20 09 miljoskole@loop.no

Barnehage

Barneskole

Ungdomskole

Videregående

Valgte filter

Meld klassen på Barnas skog!

Fra 12. oktober kan klassen bli med på Barnas skog, en interaktiv skog som 3., 4. og 5. klassinger kan oppdage, utforske og lære i. Meld dere på allerede nå!

Les mer

Skrukketroll og skolemelk

Hva har skrukketroll med skolemelk å gjøre? Dette er et av mange svar 3., 4. og 5. klassinger vil finne i Barnas skog som åpner 12. oktober, en interaktiv skog elevene kan oppdage, utforske og lære i!

Les mer

Se meitemarken arbeide!

Meitemarken spiser blader og rester av planter, og tilfører på den måten næringsstoffer til jorda. Den er på en måte naturens egen kompostarbeider! Når meitemarken beveger seg, graver den i jorda sånn at den blir blandet. Denne oppgaven lar barna observere hvordan meitemarken arbeider i jorda.

Les mer

Personvern

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn fra brukerne av nettsiden vår, og hva vi benytter dem til.

Les mer

Bestill gratis undervisningsmateriell!

I LOOP Miljøskole sin nettbutikk finner du alt av fysisk undervisningsmateriell til skolen eller barnehagen din.

Les mer
 

Fra avfall til ressurs

Alt som forbrukes blir før eller siden til søppel. Avfallssystemene i Norge fungerer bedre enn i mange andre land, og mye av det vi kaster gjenvinnes og brukes på nytt, og produkter som inneholder giftige stoffer tas hånd om på en trygg måte. Sånn har det ikke alltid vært her hos oss, og sånn er det dessverre ikke i mange andre land i verden.

Les mer
 

Hva er matsvinn?

I denne filmen graver vi i matavfallet vårt. Hva kaster vi mest av i Norge, hvorfor kaster vi så mye som vi gjør, og hva kan vi gjøre for å redusere matsvinnet vårt?

Les mer

Kaia og Karim: Fuglen som forsvant

Hvorfor blir fugler til jord, mens maisbokser kan bli til sykkel? Les "Kaia og Karim: Fuglen som forsvant" og lær mellom maurtuer og trær. Her er noen oppgaver dere kan løse etter lesingen.

Les mer

Kaia og Karim: Forbryterjakten

Kaia og Karim er på vei hjem fra fotballtrening og blir vitner til ulovlig dumping av avfall. De tar saken i egne hender.

Bestill (Bokmål) Bestill (Nynorsk) Last ned Forhåndsvis

Hefte: Lærerveiledning

Bakgrunnsartikler, forslag til oppgaver og aktiviteter til de to heftene om Kaia og Karim. Komplett oversikt over relevante kompetansemål. Passer for: Alle som bruker hefte 1, 2 eller 3.

Bestill (Bokmål) Bestill (Nynorsk) Last ned Forhåndsvis
 

Det verdifulle matavfallet

Vi produserer mye matavfall hver eneste dag. Hvis vi resirkulerer dette riktig, kan det være en veldig nyttig ressurs for oss alle. Visste du for eksempel at energien fra bare ett bananskall kan få en bil til å kjøre nesten hundre meter?

Les mer
 

Hvorfor resirkulere elektronikk?

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å bruke og kaste elektronikk. Det har enorme konsekvenser for planeten vår. I denne filmen lærer elevene om hvorfor og hvordan vi resirkulerer elektronikk, og de blir utfordret til å reflektere over eget forbruk. Er de villige til å endre det?

Les mer
 

Hvordan påvirkes havet av klimagasser?

Hvordan påvirker klimagasser havet og alle dyrene som bor der?

Les mer
 

Mobiltelefonens reise

Hvert år kjøper vi over to millioner mobiltelefoner i Norge. Tiden vi taster på mobiltelefonen utgjør bare en liten del av telefonens egentlige liv, den har vært på en lang reise før vi kjøper, bruker og resirkulerer den. I denne filmen lærer dere om hva som skjer før og etter dere sier "hei" og "hade" til mobiltelefonen.

Les mer

Filmene som ruster elevene til å skape en bærekraftig verden

LOOP Miljøskole og NRK Skole har samlet et stjernelag av eksperter og kjente fjes, for å lage undervisningsressurser om bærekraft som engasjerer og inspirerer. Nå lanseres et univers med helt nye filmer og opplegg til lærere som vil undervise om bærekraftig utvikling.

Les mer

Spillet Brettelyst med plakat om bretting av kartonger

Albert Åberg er et aktivitetshefte for barn fra 4 til 7 år. I heftet lærer Albert deg hvordan vi kan ta vare på miljøet og jorden vår når vi skal kaste ting. Avfallet vårt kan nemlig ikke trylles bort, men det kan bli til nye ting om vi kildesorterer det riktig.

Bestill (Bokmål) Bestill (Nynorsk)

Marin forsøpling - Et hav av plast

Marin forsøpling er det raskest voksende miljøproblemet vi har i verden i dag. Hvert år dør store mengder dyr, fisk og fugler som følge av søppelet i havet. I dette undervisningsopplegget lærer elevene om hvor søppelet i havet kommer fra gjennom hands-on utforsking, om konsekvensene av marin forsøpling, og de blir utfordret til å finne gode og kreative løsninger på problemene knyttet til plast i havet.

Les mer

Hvorfor resirkulere elektronikk?

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å bruke og kaste elektronikk. Det har enorme konsekvenser for planeten vår. I dette undervisningsopplegget lærer elevene om hvorfor og hvordan vi resirkulerer elektronikk, og de blir utfordret til å reflektere over eget forbruk. Er de villige til å endre det?

Les mer

Hva er matsvinn?

Hvert år kaster hver og en av oss 42,5 kilo mat i søpla hjemme. I dette undervisningsopplegget utfordres elevene til å redusere matsvinnet hjemme, ved å utvikle helt egne matvettplaner.

Les mer

Klimaforandringer og havet

I dette undervisningsopplegget dykker elevene dypt i denne tematikken: Hvordan påvirker klimagasser havet og alle dyrene som bor der?

Les mer

Hva er utforskende læring?

Det er et økt fokus på bærekraft, klima og miljø i verden – og i de nye læreplanene. Utforskende læring er en undervisningsmodell som kan gjøre overgangen til en mer bærekraftig livsstil lettere.

Les mer
 

Et hav av plast

Hvert år havner mellom åtte og 12 millioner tonn plast i havet. Synes du det er vanskelig å se for deg hvor mye det er? I denne filmen kan dere reise verden rundt og se søplet med egne øyne, og hvordan det påvirker natur og dyreliv.

Les mer

Mesteparten av søpla di er ikke søppel

Hvor mye søppel er det egentlig i en typisk, norsk restavfallspose? I denne prisvinnende bildeserien får du svaret.

Les mer

Mobiltelefonens reise

Hvert år kjøper vi over to millioner mobiltelefoner i Norge. Tiden vi taster på mobiltelefonen utgjør bare en liten del av telefonens egentlige liv, den har vært på en lang reise før vi kjøper, bruker og resirkulerer den. I dette undervisningsopplegget lærer dere om hva som skjer før og etter dere sier "hei" og "hade" til mobiltelefonen.

Les mer

Det verdifulle matavfallet

Hver eneste dag produserer vi mye matavfall. Hvis vi resirkulerer dette riktig, kan det være en nyttig ressurs for oss alle. I dette undervisningsopplegget lærer elevene om nettopp dette, hvorfor det er så viktig å resirkulere matavfall. Opplegget henger sammen med filmen "Det verdifulle matavfallet".

Les mer

Undersøk en stubbe!

Ta med barna ut i naturen og bruk skogen som klasserom. Klarer dere å finne en stubbe dere kan se nærmere på?

Les mer

Hva er bærekraftig utvikling?

Dette undervisningsopplegget tester hva elevene kan om bærekraftig utvikling fra før, samtidig som det gir en introduksjon til temaet.

Les mer
 

Hva er bærekraftig utvikling?

Bærekraft handler om å ta vare på alt vi har i dag, slik at vi etterlater planeten og samfunnet vårt i minst like god stand som da vi selv kom til verden. Hva kan hver enkelt av oss gjøre for å bidra til en bærekraftig utvikling?

Les mer

Marin forsøpling og plast

Marin forsøpling er det raskest voksende miljøproblemet vi har i verden i dag. Hvert år dør store mengder dyr, fisk og fugler som følge av søppelet i havet. Spesielt plast, både makroplast og mikroplast, er et materiale som utgjør en stor trussel for havet og det marine økosystemet.

Les mer

Vil barnehagen din hjelpe hvalen?

Plukker dere #5forhvalen i barnehagen lærer barna å ta vare på naturen. De lærer også at en liten innsats kan ha mye å si. Plukker dere fem søppelbiter hver kan dere redde en hval!

Les mer
LUKK